V nedeljo, 9. 6. 2024, je v dopoldanskih urah, pri Osnovni šoli Bršljin v Novem mestu potekalo tekmovanje gasilske regije Dolenjske za pionirje, mladince, člane in starejše gasilce, v organizaciji Gasilske zveze Novo mesto. Udeležilo se ga je 15 pionirskih, 16 mladinskih, 33 članskih in 10 ekip starejših gasilcev. Na tekmovanju so se izven konkurence predstavile tudi tri gostujoče ekipe slovenske reprezentance.

Najboljše  ekipe iz vsake kategorije so prejele pokale in medalje in se uvrstile na državno tekmovanje, ki bo potekalo naslednje leto.

Vse ekipe so se izkazale s svojimi izjemnimi gasilsko-športnimi veščinami in navdušile tako tekmovalce kot gledalce. Tekmovanje je bilo tudi priložnost za krepitev medsebojnega sodelovanja in prijateljstva med gasilskimi društvi gasilskih zvez Novo mesto, Šentjernej in Trebnje, v katere je skupaj vključenih kar 86 PGD.

Iskrena zahvala za pomoč pri organizaciji in izvedbi tekmovanja je namenjena ravnateljici in kuharicam OŠ Bršljin, neutrudnim članom PGD Šmarjeta in PGD Kamence za brezhibno pripravo tekmovalnega prostora ter celodnevno oskrbo sodnikov z vodo ter za okusno malico ob zaključku tekmovanja.

Tekmovanje GRD-mladina-rezultati-9.6.24

Tekmovanje GRD-člani-rezultati-9.6.24

Tekmovanje GRD-starejši-rezultati-9.6.24