Gasilska zveza Novo mesto na osnovi plana dela v drugi polovici leta 2021 razpisuje tečaj za pripravnika.

Organiziranih bo več učnih oddelkov po GPO-jih. V GPO, kjer bo prijavljenih le nekaj posameznikov pa bomo le te priključili na izobraževanje lokacijsko najbližjemu učnemu oddelku.
Tečaj zajema 34 šolskih učnih ur, od tega jih je 29 teoretičnih predavanj in 5 praktičnih vaj.

Tečaj se bo odvijal v skladu z navodili NIJZ. Poskušali bomo čim več predavanj izvesti s prisotnostjo tečajnikov, lahko pa bomo del teoretičnih predavanj izvedli na daljavo, če bo trenutna epidemiološka slika to zahtevala.

Pogoji za prijavo:

  • Prijave se izvajajo direktno preko aplikacije Vulkan
  • Rok za prijavo je do 10.10.2021 do 22h00
  • Kandidat mora na dan prijave dopolniti starost 16 let
  • Kandidat mora v Vulkanu imeti zabeležen naslov e-pošte preko katere ga bomo obveščali o poteku izobraževanja. Ravno tako se bo ta e-pošta uporabljala za avtorizacijo sodelovanja na morebitnem izobraževanju na daljavo.

Pa še dodatna informacija. Pravila o tekmovanjih zahtevajo, da tekmovalci v roku 2 let od prvega nastopa na tekmovanju pridobijo čin »pripravnika«. Če tega v navedenem obdobju ne dosežejo, ne morejo več sodelovati na tekmovanju. Za nas to pomeni: kdor je prvič tekmoval na tekmovanju Gasilske zveze ali višje (zabeleženo v Vulkan) v letu 2019, mora do konca 2022 opraviti tečaj za pripravnika, sicer v letu 2023 ne bo mogel tekmovati. To pa ne velja za starejše od 58 let.

Morebitna vprašanja lahko pošljete direktno na GZ Novo mesto ali pa na e-pošto poveljnik.gznm@gmail.com.

Razpis v pdf obliki

Z gasilskim pozdravom,
Na pomoč!

POVELJNIK GZ NM
Andrej GRGOVIČ