Advertisement
Domov arrow Društva arrow OGP Žužemberk
OGP Žužemberk PDF Natisni E-pošta

Občina Žužemberk  združuje sledeča prostovoljna gasilska društva:

  • PGD Žužemberk
  • PGD Šmihel pri Žužemberku
  • PGD Ajdovec
  • PGD Dvor
  • PGD Hinje
  • PGD Križi
  • PGD Reber

 Županov nagovor ob 50. letnici Gasilske zveze Novo mesto

zupan_zuzemberk.jpgPlemenitamisel pomagati sosedu, sočloveku v stiskije pred 50 leti vzpodbudilazagnane gasilce gasilskih društev, da so se zbrali in povezali vgasilsko zvezo. Na vasi je gasilstvo bilo in še vedno je, ena redkihnepolitičnih organizacij, ki poleg svoje osnovne dejavnostiin nalog,goji tudi druge dejavnosti za povezovanje krajanov in družbenoživljenje kraja.  Zavest, da v morebitni nesreči ne boš sam, četudi sam nekomu priskočiš na pomoč, se je prav gasilstvo obdržaloskoziveč kotsto trideset letno zgodovino gasilstva na slovenskem,skozivse politične frakcije oblasti.Ob tej priložnosti bi omenil pravizobraževanje in usposabljanje članov gasilskih društev, ki naštevilnih tekmovanjih, ki jih organizira Gasilska zveza Novo mesto,dosegajo dobre športne rezultate, to pa pomeni, da so operativne enotepripravljene za kakršnokoli intervencijo.

Gasilska zveza Novomesto, se lahko s ponosom ozira na prehojeno pot slehernegaprostovoljnega gasilskega društva, še posebno pa takih, ki so skozi večdesetletij uspeli prebroditi številne težave, ki so jih spremljale natej poti. Naše oziranje v 50 letno zgodovino vaše in naše zveze soiskrene čestitke za dosežene uspehe, zavedajoč se, da delo članov vsehdruštev temelji na prostovoljni bazi, nadelu brez plačila, z zavestjopomagati sočloveku. Tudi pogled v prihodnost je za gasilce jasen,upreti se sleherni elementarni nesreči in ob morebitni nesreči pomagatisočloveku. Gasilstvo bo vsekakor ostalo, ker ga potrebuje ljudstvo.

Spoštovanečlani gasilske zveze, v imenu Občine Žužemberk, se vam zahvaljujemzauspešno opravljeno delo v preteklih 50. letih, z željo, da se našiskupni cilji v največji meri tudi uresničijo. Ob vašem 50 letnemjubileju Vam še enkrat iskreno čestitam.

NA POMOČ

Župan Občine Žužemberk
Franc Škufca

 

 

 
Gasilska zveza Novo mesto
Seidlova cesta 29, 8000 Novo mesto